Уряд визначився, коли порахує кількість населення в Україні - перепис проведуть у 2023 році.

Читайте Знай в Google News!

Уряд встановив термін проведення Всеукраїнського перепису населення. У середу, 9 грудня, Кабінету Міністрів схвалив розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення".

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов прокоментував це рішення у Telegram.

"Прийняття розпорядження забезпечить необхідну правову основу для проведення Всеукраїнського перепису населення, результати якого будуть джерелом інформації для формування державної політики з питань економічного та соціального розвитку України, бюджетної політики, а також для коротко- та довгострокових демографічних прогнозів", - зазначив Немчінов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Міністр також пояснив, чому перепис перенесли, адже відповідно до попереднього розпорядження Кабміну перепис мав відбутися у 2020 році.

"На сьогодні реалізація передбачених підготовчих заходів, враховуючи карантинні обмеження та реальні можливості фінансового забезпечення у відповідному бюджетному періоді, стає неможливою. Тому вирішено перенести термін проведення перепису населення на 2023 рік", - додав міністр.

Міністр також зазначив, що перепис має важливе економічне та суспільно-політичне значення і вимагає ретельної підготовки.

Як зазначається в розпорядженні уряду, для підготовки та проведення перепису передбачається залучити понад 98 тисяч тимчасових працівників.

На виконання всіх робіт, пов'язаних з переписом, необхідно 7,260 млрд грн. З цих видатків майже 70% складає заробітна плата тимчасовому персоналу та нарахування на неї.

Зазначимо, що йдеться про традиційний перепис населення. Нагадаємо, що у грудні 2019 року відбувся електронний перепис українців. Згідно з оприлюдненими даними, станом на 1 грудня 2019 року населення України становило 37 мільйонів 289 тисяч людей.

Слід зауважити, що у порівнянні з попереднім переписом, проведеним у 2001 році, населення скоротилося на понад 11 млн людей - тоді в Україні проживало 48,5 мільйона людей.