Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав усі держави світу впровадити так званий "надзвичайний кліматичний стан".

Читайте Знай в Google News!

За його словами, підписанти Паризької кліматичної угоди 2015 року говорили про обмеження підвищення температури на рівні 1,5 градуса, однак цього не сталося.

Про це він заявив під час Міжнародного саміту кліматичних амбіцій.

Кліматичні зміни, Angela Weiss/AFP
Кліматичні зміни, Angela Weiss/AFP

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Але зобов'язань, взятих в Парижі, було далеко недостатньо, і навіть ці зобов'язання не виконуються. Рівень вуглекислого газу рекордно високий. Сьогодні "ми на 1,2 градуса гарячіші", ніж до промислової революції", - завив Гутерреш.

Глобальне потепління, фото: gettyimages
Глобальне потепління, фото: gettyimages

"Якщо ми не змінимо курс, ми можемо зіткнутися з катастрофічним підвищенням температури більш ніж 3 градуси в цьому столітті. Чи може хтось інший заперечувати, що ми зіткнулися з серйозною надзвичайною ситуацією? Ось чому сьогодні я закликаю всіх лідерів світу оголосити надзвичайний кліматичний стан у своїх країнах, поки не буде досягнуто вуглецевої нейтральністі", - додав він.

Генсек ООН додав, що майже 38 країн вже це зробили, і закликав інші наслідувати їхній приклад. Він також заявив, що члени G20 витрачають багато грошей на виробництво і споживання викопного палива замість розвитку низьковуглецевої енергетики. Гутерреш закликав до скорочення вуглецевих викидів у світі на 45% до 2030 року і запропонував ввести ряд заходів для цього.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, які права має ваша дитина: грошова допомога, подорожі за кордон і вибір при розлученні батьків.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський вирішив долю зброї масового знищення: підписано історичний указ.

Знай.uа писав, Олена Зеленська представила унікальну програму: перша леді підкорила мережу.