У вівторок, 15 грудня, майже по всій в Україні очікується досить тепла і туманна погода. Антициклон витіснить опади.

Читайте Знай в Google News!

За прогнозом синоптика Наталії Діденко, мокрий сніг або крижаний дощ можливі лише на північному Сході країни. Йдеться про Сумщину, Полтавську, Харківську, Луганську, Чернігівську та Донецьку області.

Крім того, опади можливі в Дніпрі. Така синоптична ситуація і далі провокує небезпечну ожеледь.

"Водіям зараз дійсно туго, бо ожеледиця підстерігає на дорозі, а туман знижує видимість. Температура повітря практично повсюдно в Україні коливатиметься близько нуля, з невеликими переходами то в "мінус", то в "плюс", - написала Діденко в Facebook.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

У південній частині країни і в західних областях прогнозується тепла погода, найбільше повітря прогріється на Закарпатті, Одеській і Миколаївській областях – +3 +5 градусів. Також тепло буде в Криму, там температура повітря підвищиться до +5 +7 градусів.

У центральних, північних і східних регіонах буде трохи прохолодніше. Вдень очікується від -1 до +1 градуса. Вітер буде північно-західний, 3-8 метрів на секунду.

У Києві буде хмарно, опади не передбачаються, можливий туман. Температура повітря складе близько -1 +1 градуса.

Народний прогноз погоди в Україні

15 грудня відзначається день пророка Авакума. Подальшу погоду наші предки визначали по ялині: якщо її сухі гілки згинаються – значить бути хуртовині, а якщо вирівнюються – чекай ясної погоди. Якщо ж в цей день йде дощ, то він йтиме ще 40 днів і тиждень.

погода на 15 грудня, фото з сайту Укргідрометцентру

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що зима в Україні в найближчі кілька років буде теплою і безсніжною, заморозки стануть справжньою рідкістю.