Різдвяні свята є універсальними для всіх християн, проте у кожного народу свої особливі традиції. Інколи це щось маленьке - як от обов'язковість ялинкової прикраси у формі огірка у Німеччині, або ж велике - традиція їхати на роликових ковзанах у Каракасі, Венесуелі. Давайте подивимося на деякі традиції народів світу:

Читайте Знай в Google News!

Про це розповідає ресурс Читай українською.

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

1. Традиція ставити вертеп пішла від святого Франциска Ассізького. Перший вертеп був побудований у 1223 році в містечку Греччо.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2. Ялинкові прикраси, якими ми їх знаємо, були вигадані у Німеччині. Це відбулося у місті Лауша, де майстер-склодув видув скляні горішки і яблука, тому що не мав грошей на купівлю справжніх продуктів. Його ідея так усім сподобалася, що всі почали прикрашити свої ялинки скляними прикрасами.

3. Для Німеччини традиційною прикрасою на ялинку є іграшки у формі огірка, а у Франції - жаба, її потрібно поцілувати на щастя.

4. Щороку в Іспанії проводять національну різдвяну лотерею, підготовку до якої розпочинають ще влітку.

5. Щороку о 17.00 у австрійському містечку Оберндорф-бай-Зальцбург усі жителі міста і гості, які масово приїздять на цю оказію, разом співають “Тиху ніч”.

6. Сусідка України - Польща може повихвалятися 700 колядками.

7. Хоча у Японії християнство не має статусу релігії, яку сповідує більшість населення, японці люблять відзначати Різдво: вони запрошують рідню до ресторану або фаст-фуду.

8. Мешканці Південної Америки гуляють до самого ранку поруч зі своїми сусідами на вулиці.

9. У Греції прикрашають не лише ялинки, але й кораблі. На площах - великі справжні красені, а вдома - маленькі.

10. У аргентинському Каракасі їдуть на богослужіння на роликових ковзанах. Так вони наближають зиму і свято.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Новий Рік 2021: найцікавіші традиції в різних країнах

Як повідомляє портал Знай.uа, Кернес залишить харків'ян без новорічної ночі: "досить ярмарку"