Українці вимагають у президента Володимира Зеленського скасувати плату за транспортування газу для населення.

Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України. Її автором є Сорока Іванна Миколаївна, яка розмістила своє прохання сьогодні, 5 січня 2021 року у розділі "Електронні петиції".

"Пане Президент, ви заганяєте людей в такі рамки, в яких неможливо вижити, для декого такі ціни це смерть.", - йдеться у тексті петиції.

Скріншот: petition.president.gov.ua/petition
Скріншот: petition.president.gov.ua/petition

На 13:15 вівторка 5 січня вона зібрала 48 голосів з 25000 необхідних. Наразі триває збір підписів, який закінчиться через 90 днів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, на своєму засіданні 9 грудня 2020 року схвалила чергові проєкти постанов про встановлення нових тарифів для операторів газорозподільчих мереж (облгазів) з січня 2021 року.

Згідно з проєктами постанов регулятора, в середньому вартість розподілу газу з 2021 року може зрости в 1,7 раза. Вартість послуг облгазів суттєво різнитиметься залежно від регіону.

Найменше за доставку палива платитимуть жителі Києва – 0,40 грн, Харкова - 0,46 грн, Кременчука - 0,52 грн, Кривого Рогу - 0,66 грн і Черкащини - 0,71 грн за 1 куб. м на місяць (з ПДВ). А найбільше – частина жителів Вінницької області – 3,35 грн, Львівщини – 3,19 грн, Лубен – 3,14 грн, Тисмениці - 3,06 грн, Чернівецької області – 2,95 грн і Мелітополя - 2,83 грн за 1 куб. м на місяць (з ПДВ).

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Скріншот: petition.president.gov.ua/petition
Скріншот: petition.president.gov.ua/petition

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом