За старовинними народними повір'ями в ніч перед Різдвом панують дві сили: добра і зла. До якої людина тягнулася, та і робила з ним свої "чудеса".

Ілюстрація "Зимове село", скріншот: YouTube
Ілюстрація "Зимове село", скріншот: YouTube

Добро зазиває прославляти народження Христа, миритися з ворогами і радіти. Зло збирає на шабаш відьом. Адже язичницькі уявлення з'єдналися з християнськими: в легендах розповідалося, що Бог відкрив ворота пекла, щоб біси і чорти теж могли посвяткувати Різдво.

Чорт з фільму "Вечори на хуторі біля Диканьки", скріншот: YouTube
Чорт з фільму "Вечори на хуторі біля Диканьки", скріншот: YouTube

Святвечір, Різдво і Святки це межа між старим і новим сонячним роком, це "погане безчасся", коли майбутнє здається темним і незрозумілим. В цей час на землі з'являються душі померлих, а нечисть стає особливо небезпечною, так як межу між світом людей і тим світом розмито.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Різдво: джерело: YouTube
Різдво: джерело: YouTube

Так, в кожному будинку повинен знаходитися хоча б один оберіг, для того, щоб захищати його від нечистої сили. А ось що ж варто використовувати в якості оберега, пропонуємо дізнатися нашим читачам нижче:

Дзвіночок

Одним з найсильніших оберегів, який використовували з давніх часів, є дзвіночок. Все ж, на сьогоднішній день, такий оберіг можна побачити лише в деяких магазинах або аптеках. Та й то, в основному він служить як оповісний сигнал того, що зайшов покупець.

Насправді ж, дзвін дзвіночка, здатний відлякати нечисту силу і очистити будинок від негативу. Саме тому, дзвіночок повинен бути в кожному будинку, якщо не на двері, то хоча б просто стояти в кімнаті. Але, в такому випадку, варто раз на місяць проходити з ним по всьому будинку і дзвеніти.

Віник, фото: ukr.media
Віник, фото: ukr.media

Віник

Цей оберіг є найпоширенішим. І, незважаючи на те, що сучасні господині більше користуються пилососом, все ж, в кожному будинку є віник. Більше того, переїжджаючи на нове місце проживання, не потрібно купувати новий віник, так як старий перенесе удачу в нову оселю.

Часник, скріншот: YouTube
Часник, скріншот: YouTube

Часник

Любителі фільмів жахів знають, що позбавиться вампірів, можна за допомогою часнику. Більш того, часник захищає будинок від пристріту. Саме тому, для захисту будинку, варто класти часник на підвіконня.

Цибуля

Позбутися від негативної енергетики в будинку, можна за допомогою лука. Для цього, потрібно всього лише зв'язати вінок з цибулин і повісити в будинку. Так, цибулини вбиратимуть в себе негативну енергію, яка накопичилася в оселі. Все ж, вживати таку цибулю в їжу не варто, тому після використання, її краще викинути.

Агат

Маловідомим оберегом для багатьох людей, є камінь агат. Все ж, він має дуже сильну енергетику, тому здатний захистити будинок від багатьох лих. Більш того, камінь агат сприяє наповненню будинку фінансовим благополуччям.

Раніше повідомляли, Господи, спаси мою сім'ю! Потужна молитва за найрідніших, читай з вірою.

Як повідомляв Знай.uа, згинь, нечиста сила! Потужна молитва проти зла врятує весь рід.

Знай.uа писав, потужні молитви за дітей: захист від бід і страждань - нечиста сила не отримає шансу.