Так склалися обставини, що в 2021 році українці відзначають Різдво в умовах карантину. Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як працюють заклади і громадський транспорт не тільки в столиці, а й по всій країні.

Про це стало відомо завдяки рекомендаціям українського МОЗ.

Ресторани працюють за таким графіком:з 07:00 до 23:00 (розрахункові операції дозволено проводити до 22:00). Громадський транспорт під час карантину зупиняти не будуть. Однак у транспорті діятимуть обмеження за кількістю пасажирів: не більше числа сидячих місць.

карантин в Україні, фото unian
карантин в Україні, фото unian

Також працюють магазини, ТРЦ, і ринки, але з дотриманням карантинних вимог. МОЗ рекомендує українцям під час святкування обмежити кількість гостей, уникати рукостискань та обіймів, обмежити перебування осіб у місцях, де готують їжу тощо.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У МОЗ також закликають не влаштовувати і не брати участі в жодних зимових святах, якщо в сім'ї є хворі на коронавірус, якщо є симптоми COVID-19, якщо очікують результати аналізів на коронавірус і, якщо людина - контактна особа.

карантин в Україні, фото unian
карантин в Україні, фото unian

Також варто нагадати той факт, що з 8 по 24 січня в Україні починає діяти посилений карантин. У цей період заклади громадського харчування зможуть тільки видавати замовлення на винос або доставляти їх за адресою. Громадський транспорт, порівняно з весняним жорстким карантином, продовжить працювати без змін.

Раніше повідомляли, у Києві "помер" додаток Kyiv Smart City: як тепер розплатитися в транспорті.

Як повідомляв Знай.uа, під Києвом юний хам направив свій шланг на головну ялинку міста і з ганьбою загримів за грати.

Знай.uа писав, школи ризикують залишитися без вчителів? Освітяни розповіли, чому звільнилися під час пандемії.