Вчені з Кенійського медичного дослідницького інституту (Кемрі) попередили, що в країні може циркулювати окремий варіант коронавірусу, абсолютно відмінний від тих, що були виявлені у Великобританії та Південній Африці.

Про це повідомляє видання The EatAfrican.

Згідно з попередніми висновками, цей варіант, знайдений в окрузі Таїта Тавета, що на південному сході країни, можливо, поширюється деінде в країні.

Переважна більшість мутацій часто незначні і мають незначний вплив, говорить керівник Чарльз Аготі.

Однак занадто рано говорити з упевненістю, чи новий варіант впливає на характер захворюваності в країні.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел
тест на covid-19, ілюстративне фото з вільних джерел

Випадки захворювання на Covid-19 у Кенії мали нижчу траєкторію, за останній тиждень було зареєстровано менше 100 випадків. Однак медичні експерти попереджають, що це може бути просто затишшям перед черговою бурею.

За допомогою зразків понад 200 людей у ​​восьми округах (Найробі, Каджіадо, Кіліфі, Таїта Тавета, річка Тана, Момбаса, Квале та Ламу) у період з червня по жовтень команда виявила 16 циркулюючих ліній. З них 12 послідовностей були записані як унікальні.

Нагадаємо, Повторне зараження на covid-19: що відомо українським лікарям і як з цим потрібно боротися.

Також Знай.ua писав, Висока температура при covid-19: відомий лікар пояснив, збивати "гарячку" чи ні.