В українських ЗМІ звернули увагу на той факт, що у затверджених Міністерством охорони здоров'я бланках направлення на тестування на коронавірусну хворобу COVID-19 для пацієнта є можливість обрати іншу стать, аніж чоловічу чи жіночу, а саме "невідомо".

На ситуацію звернули увагу в інформаційній агенції "Українські новини" після офіційного запиту, хоча форма бланку вже затверджена у чинних "Стандартах медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)»".

Перша редакція документа датується ще 28 березня 2020 року, і вже тоді був затверджений бланк можливістю обрати "Невідомо".

Підстав вважати, що МОЗ цим рішенням запровадив в українську медичну практику варіант третьої статі є дещо безпідставними, однак причини саме такого рішення залишається невідомим. Для української лікарняної справи є більш характерним бінарний поділ на чоловіка та жінку, в окремих випадках зазначається додатково "Стать при народженні".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Можна припустити, що у МОЗ затвердили бланк за міжнародним зразком. Ймовірно, "невідомо" використовується не тільки й не стільки для людей з небінарною статевою приналежністю, але й у випадку анонімності пацієнта чи неможливості встановити особу пацієнта чи стать.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.