Глава ПЦУ митрополит Епіфаній виступив з привітанням з Днем Соборності України.

Відповідна публікація була розміщена на його сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

У цей день в Україні відзначається подія, яка мала місце 22 січня 1919 року. Саме тоді на Софіївській площі у Києві було проголошено Акт Злуки, який об'єднав Українську Народну Республіку і Західноукраїнську Народну Республіку у єдину соборну державу.

Митрополит Епіфаній, facebook.com/epifaniy
Митрополит Епіфаній, facebook.com/epifaniy

"Ідея соборності, сили у єдності – є ще більш актуальною саме зараз: коли ми захищаємо і відстоюємо своє бажання і право бути істинно свобідною і незалежною державою, а також будувати європейську вільну Україну.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Не варто забувати, що держава – це не лише територія, а передусім люди, які в ній живуть. І сила, і могутність країни визначається не тільки за матеріальними показниками, а передусім за якістю людських стосунків, які люди будують одне з одним. Єднають не красиві та милозвучні гасла, а насамперед духовні, моральні цінності, за якими живуть громадяни. Передусім єднає погляд і бачення спільного майбутнього. Адже сильна нація є тією, яка знає відповіді на важливі питання: хто ми є, чого і яким чином прагнемо досягти?

<...>

В Акті Злуки проявилася християнська чеснота взаємної підтримки українського народу. Ми подали руку допомоги одне одному та з’єдналися ланцюжками сердець, сповнених любові. Це допомогло нам у найважчі часи випробувань не бути байдужими до ближнього та до своєї країни. І тільки від нас залежить, як ми навчимося бути разом не лише в час труднощів, а й у радості для того, щоби будувати спільне краще майбутнє.

Безумовно, це завдання також стоїть і перед нашою Помісною Церквою. Адже утвердження єдності Помісної Української Православної Церкви – обов’язок для всіх її ієрархів, духовенства та вірних, наш спільний внесок у розбудову Соборної України.

І попри різні труднощі, які траплялися на нашому шляху, і ті випробування, які ми з вами проходимо й зараз, – нас не роз’єднати. Український народ залишається соборним, єдиним у прагненні справедливого миру, благополуччя і добра для України. Тож нехай світло Христової правди осяє нам шлях до кращого майбутнього у добрі та злагоді. Слава Ісусу Христу. Слава Україні!", — заявив владика Епіфаній.

Нагадаємо, що у Львові виставлять унікальну ікону, яка зцілює від хвороб

Як повідомляв портал "Знай.uа", Чернівецький архієпископ приголомшив Україну

Також, "Знай.uа" писав, що митрополит Епіфаній висловився про легалізацію канабісу