Після заяви про домагання на військовослужбовицю з Чернігівщини Ольгу Деркач тисне керівництво.

Підполковника Збройних сил України Ольгу Деркач, яка недавно заявила про сексуальні домагання з боку свого командира полковника Криворучка, керівництво Чернігівського обласного військкомату змушує перевестися чи звільнитися зі служби. Про це повідомила правозахисниця Ольга Решетилова на своїй сторінці у Facebook.

"У Генштабі таки прийняли рішення покривати полковника Криворучка, військового комісара Чернігівської області... Нічого дивного. Як я вже неодноразово казала, кругова порука в українській армії сильніша за інстинкт самозбереження", - пише Ольга Решетилова.

За словами правозахисниці, досі немає офіційних результатів перевірки щодо заяви підполковника Ольги Деркач щодо сексуальних домагань з боку Криворучко.

Ольга Деркач, скріншот із відео
Ольга Деркач, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому на саму потерпілу почали чинити тиск, вимагаючи перевестися на інше місце роботи. Її начальник заявляє про службову невідповідність Деркач.

"На час перевірки і досудового слідства, яке триває, Криворучко не відсторонений від посади. Його підлеглі, які спочатку погодилися давати свідчення проти нього, бачать його кожен день, він усім своїм виглядом показує, що йому все зійде з рук, а їм служити під його командуванням. Ясно, що в такій ситуації більшість потерпілих і свідків просто відмовляються свідчити", - зазначила Решетилова.

Правозахисниця запевнила, що з потерпілою працюють найкращі адвокати Української Гельсінської спілки з прав людини, тому полковник Криворучко має всі шанси бути притягнутим до відповідальності.

Олександр Криворучко, фото: Politica
Олександр Криворучко, фото: Politica

Крім цього було написано звернення до заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яни Безуглої з вимогою розглянути справу Криворучка на засіданні комітету.

Нагадаємо, підполковник Збройних сил України чернігівка Ольга Деркач заявила про сексуальні домагання на службі.

Як повідомляв портал Знай.ua, насильство і домагання в українській армії: чому мовчать жінки-військові

Також Знай.ua писав, секс-скандал в армії загримів з новою силою