Французькі ЗМІ повідомили деталі розслідування нападу на українського підлітка у Парижі, згідно з якими юнак раніше вже потрапляв у поліцію, а його матір звинувачують у торгівлі людьми.

Жорстоко побитий у столиці Фпанції 15-річний Юрій раніше вже мав справи з поліцією, куди потрапляв за дрібне хуліганство. Про це пише Le Figaro, посилаючись на інформацію джерел.

Джерела, близькі до слідства, розповіли, що причиною інциденту міг стати конфлікт між двома ворожими угрупуваннями підлітків, до однієї з яких, як припускають, входить Юрій.

За інформацією видання, одна з груп з району Богренель раніше напала на іншу, яка діє у місті Ванв, що недалеко від Парижа. До першої міг належати Юрій, за що його потім і побили.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Водночас видання Liberation повідомляє, що мати Юрія, Наталя Крушеник, є фігуранткою розслідування справи про торгівлю людьми.

Зазначається, що 11 українок поскаржилися, що вона незаконно найняла їх на роботу прибиральницями в консьєрж-сервіс V.I.P. ServicesConcierges, який переважно обслуговує Airbnb.

Паризька прокуратура вже розпочала попереднє розслідування за скаргами про "приховану" та "нелегальну" працю і торгівлю людьми. На питання, чи пов'язана ця справа із побиттям сина Крушеник в Парижі 15 січня, прокуратура відмовилася відповідати.

Видання зазначає, що жінок начебто рекрутували в Івано-Франківську. Вони приїжджали до Франції за туристичною візою та залишалися там після того, як закінчувався її термін дії. Декого також рекрутували в українській церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі, де Крушеник працювала викладачем французької мови.

Як розповіли її колишні робітниці, всього на компанію V.I.P. ServicesConcierges працювало близько 60 українок.

Про виснажливу роботу в компанії розповіла 55-річна Оксана, яку звільнили з компанії після того, як вона почала вимагати кращих умов.

Щоденна праця полягала в тому, що потрібно було міняти постільну білизну, мити туалети та готувати приміщення до приходу нових клієнтів. Але всю білизну та продукти працівниці змушені були носити з собою.

Адреси часто були в протилежних частинах міста і через те, що жінки витрачали час на транспорт, треба було постійно працювати понад норму, що не оплачувалось.

У жінок не було вихідних, зарплату затримували, інколи взагалі не платили.

Водночас сама Наталя Крушеник наполягає, що жінки були влаштовані на роботу законно.

26 січня Юрію прооперували очі. Наталія Крушеник повідомила про це в Instagram.

"Сьогодні Юрію зробили ще одну операцію! Пробудження було дуже, дуже складним! Але з нами все буде добре ... Я дуже вірю, з вашими молитвами та підтримкою", - написала мати.

Нагадаємо, побитий у Парижі підліток з України в реанімації

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відреагував на жорстоке побиття у Парижі українського підлітка

Також Знай.ua писав, Одноклубник Мессі Грізманн не може отямитися після побиття українського підлітка в Парижі