Мін'юст спільно з Фондом держмайна розпочинає продаж колишніх в'язниць.

Розпродаватимуть виправні заклади, які вже давно стоять законсервованими. Одним із перших об'єктів, які виставлять на аукціон, стане Ірпінський виправний центр (№132). Про це повідомляє Міністерство юстиції на своїй офіційній сторінці у Facebook.

"Об'єктами приватизації стане майно нефункціонуючих установ виконання покарань, які знаходяться на етапі консервації. За отримані кошти держава зможе збудувати нові виправні заклади європейського типу", - зазнчили у відомстві.

Першим серед в'язниць та СІЗО в Україні продаватимуть Ірпінський виправний центр. Сотні квадратних метрів, які виставляють на аукціон, стануть ласим шматочком для майбутнього інвестора. І можливо вже зовсім скоро на цьому мсці з'явиться чергова багатоповерхівка чи новий торговий центр.

"Непрацююча установа, де раніше утримували в'язнів, розташована в центрі Коцюбинського – анклаві Святошинського району Києва. Вона має 8,3 га земельних ділянок та будівлі загальною площею 27830,6 м²", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Мін'юсті зазначили, що це лише один з об'єктів пенітенціарної системи, які планують виставити на приватизацію у 2021 році. Також готується до продажу майно Львівської виправної колонії №48 та Південної виправної колонії №51.

Нагадаємо, міністр Малюська хоче перетворити в'язниці на готелі

Як повідомляв портал Знай.ua, під Києвом з'явиться перша "модельна" в'язниця

Також Знай.ua писав, Україна перейде на приватні СІЗО