На офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook сьогодні, 8 лютого 2021 року, з'явилося відео успішного викриття з боку кіберполіції злочинної групи колекторів у шантажі та створенні порнографічних матеріалів із зображенням клієнтів-боржників.

Фігуранти шантажували своїх клієнтів у разі несплати позики, надаючи кредитні послуги українцям.

Крім погроз фізичною розправою, властивою колекторам, вони виготовляли протиправний контент за допомогою фотомонтажу за участю боржників. Таким чином, за попередніми підрахунками, зловмисникам вдалося вчинити понад 360 тисяч погроз громадянам з усіх українських областей. Тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Затримання злочинців, скріншот: Facebook
Затримання злочинців, скріншот: Facebook

Всього встановлено понад 30 осіб, які були учасниками злочинної схеми. Вони створили дві фінансові компанії і надавали кредити. У них, в штабі компаній, були і колектори, що займаються шантажем боржників.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Представники правоохоронних органів провели 50 обшуків в офісах компаній, а також в квартирах і автомобілях фігурантів.

"За результатами вилучено мобільні телефони, комп'ютерну техніку, серверне обладнання та "чорнові" записи. Обшуки одночасно проходили на території Київської, Харківської, Вінницької, Сумської областей і в столиці", — йдеться в повідомленні на сайті МВС України.

Нагадаємо, київським водіям готують неприємний сюрприз в ПДР: "Окуляри, протези є?"

Як повідомляв "Знай.ua", прикордонники не впустили в Україну актрису з РФ через зйомки в Криму

Знай.ua писав, дівчинка врятувала людей від біди, помітивши вогонь і дим у будинку: "Надихають найсуворіших чоловіків"