Один із найактивніших українських юристів, які ведуть соціальні мережі на юридичну тематику, дав розлогі поради щодо відкриття ФОП.

У блозі юриста Моргуна днями вийшов надзвичайно цікавий пост про те, що така підприємницька діяльність та як правильно її оформляти. Цей пост Моргун адресував насамперед людям, які позиціонують себе як блогер.

У коментарі до інформації, розміщеної на картинках у пості, юрист зазначив: “Якщо ти вчинив будь-яку оплачувану діяльність більше 3 разів - це ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ! Тобто - якщо ти продав рекламу, перепродаєш товари через Інтернет або надаєш платні консультації - ти ПІДПРИЄМЕЦЬ! А щоб бути підприємцем, будь ласкавий відкрити ФОП”.

По-перше, Моргун зазначив, що потрібно відкрити 2 чи 3 групу ФОП. Будьте уважні, 3 група також може працювати з юридичними особами.

По-друге, потрібно обрати правильний КВЕД. Найчастіше люди, які займаються блогами, обирають такі КВЕДи:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

73.11 “Рекламні агентства”
70.21 “Діяльність у сфері зв'язків з громадськістю”
73.12 “Посередництво в розміщенні реклами в засобах масової інформації”
74.20 “Діяльність у сфері фотографії”
59.11 “Виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм”.

Нагадаємо, Юрист розповів, чому не варто приховувати свої доходи: "Краще заплатити..."

Як повідомляє портал Знай.uа, Чи встановлено обмеження до максимального розміру аліментів на дитину: пояснення адвоката

Також Знай.uа, писав, що Кредитна суперечка: українцям підказали, як зберегти гаманець цілим і не дати шансу злим конторам