Для українців, які придбали автомобіль з європейською реєстрацією з'явилися доволі неоднозначні новини. Так, український парламент прийняв законопроєкт 4643-Д.

Однак проєкт закону 3704, прийняття якого вимагала організація "АвтоЄвроСила", не було навіть внесено на розгляд. Про це стало відомо завдяки інформації, яку надали Знай.uа.

АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua
АвтоЄвроСила, мітинг - фото Знай.ua

Повідомляється, що протести євробляхерів під стінами Верховної Ради дали результат. У першому читанні Рада прийняла законопроєкт 4643-Д, який вводить доступне розмитнення (до 1000 євро) для тих, хто ввіз євробляху до 31.12.2020 року.

Журналісти повідомляють, що протягом усього пленарного засідання глядачі онлайн-трансляції телеканалу "Рада" на YouTube-каналі активно виступали за винесення проєкту Закону 3704 на включенні до порядку денного.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Коментарі до трансляції, скріншот: YouTube
Коментарі до трансляції, скріншот: YouTube

Коментарі до трансляції, скріншот: YouTube
Коментарі до трансляції, скріншот: YouTube

Проект закону № 4643-д:

- стосуватиметься авто, які було ввезено до кінця 2020 року і діятме 180 днів з моменту прийняття;

- згідно з документом, одна людина зможе розмитнити не більше одного авто однієї категорії. Авто при цьому повинні відповідати стандарту "Євро-2" або вище;

- законопроєкт також пропонує змінити формулу розрахунку акцизу: базова ставка + коефіцієнт двигуна + доплата за дизельний двигун;

- базова ставка залежатиме від віку машини. Якщо він становить до дев'яти років - базова ставка нульова. Надалі вона збільшується на 25 євро з кожним роком. Таким чином, базова ставка для машини, виготовленої 15 років тому, становитиме 150 євро;

- коефіцієнт двигуна залежатиме від його обсягу.

Раніше повідомляли, харківських водіїв тероризують нахабні злодії і вимагають викуп: "90-ті повернулися".

Як повідомляв Знай.uа, у Харкові силовики влаштували грандіозну облаву на євробляхерів: надягають наручники.

Знай.uа писав, ера "євроблях" закінчилася? Копи отримали дозвіл на штрафи, перший вже попався.