Верховна Рада України розгляне скасування переходу на зимовий і літній час, тим самим встановивши єдиний час на всі сезони.

Відзначається, що дискусії про скасування щорічного переходу на зимовий і літній час вже не перший рік йдуть в Євросоюзі. І Європарламент вже підтримав це рішення, тоді як близько 95% території України знаходиться в межах одного часового поясу - UTC.

Перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що економічна доцільність переведення стрілок годинника не доведена.

"Я надіслав листи до Національної академії наук та провідних медичних університетів України. Абсолютно всі, без винятку, висловили підтримку ідеї скасування сезонного переведення годинників. Наше завдання-встановити і закріпити єдиний Київський час на всій території України без винятку", – заявив Стефанчук, нагадуючи, що після анексії Криму РФ встановила московський час на тимчасово окупованих територіях.

Також він додав, що щорічний перехід на літній або зимовий час негативно впливає на біоритми людини.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, час змін: в ЄС проголосували за скасування переведення годинників. Законодавці ЄС проголосували на користь скасування практики сезонних змін часу. Голосування не є останнім словом у вирішенні цього питання.

Як повідомляв "Знай.ua", названі умови для скасування переходу на літній час: чи дозволять українцям поспати ще годинку. Вже не секрет, що кожна країна Євросоюзу до квітня 2021 року повинна визначитися, на якому часі вона залишиться

Знай.ua писав, від Зеленського вимагають зміни дизайну гривні та скасування переходу на "зимове" час.