Українська мама поскаржилась на дивну ситуацію в одній зі шкіл міста Обухова: учням забороняють фотографувати їжу в їдальні, обґрунтовуючи це захистом приватності інших осіб.

Про відповідний інцидент і пояснення за підписом директора ліцею жінка показала у популярній спеціалізованій фейсбук-групі "БАТЬКИ SOS", а також власній сторінці у цій соцмережі.

Скріншот Facebook Батьки SOS
Скріншот Facebook Батьки SOS

"М.Обухів Академічний Ліцей №3. Дітям педагоги забороняють фотографувати їжу в їдальні, яку вони ж і їдять. На мій запит про заборону, отримала ось таку "шикарну" відповідь. Директор школи, Хоменко Надія, вважає що діти перед тим як фотографувати їжу мають отримати дозвіл від усіх учасників навчального процесу. Занавєс!

В час коли батькам до школи заборонено у батьків немає можливості контролювати що діти їдять, як це виглядає, чи відповідає харчування нормам і заявленому меню. Замість того щоб йти на зустріч, директорка створює перешкоди. Є підозра що не дарма", — йде мова у публікації.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Фото Facebook Батьки SOS
Фото Facebook Батьки SOS

На своїй особистій сторінці мама висловилася ще більш прямолінійно.

"Я вважаю це дикістю і порушенням права дитини на збір інформації, до того ж з метою проінформувати батьків що вона їсть. Знаючи всі підковрові інтриги в Обухові навколо харчування, розумію, що директорка приховує порушення і боїться розголосу.

До того ж, якщо ви почитаєте відповідь директорки, то там ви гарно прослідкуєте головну мету - це вберегти школу від фото і відеофіксації порушень. Така собі не пряма заборона користуватись телефонами", — написала Тетяна Гуменюк.

Раніше повідомляли, у МОН розповіли, яким має бути ідеальний вчитель: знання предмета буде замало.

Як повідомляв Знай.uа, Ляшко попередив про нову хворобу в лютому: школи знову можуть закрити.

Знай.uа писав, в Україні хочуть запровадити уроки християнської етики: "Аморальні люди вчать дітей моралі".