Український гуморист, зірка і керівник "Кварталу 95" Євген Кошовий виступи на честь 150-річного ювілею з дня народження української письменниці Лесі Українки. Комік прочитав відомого завдяки шкільній програмі з літератури вірша "Contra spem spero!"

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці Кошового у соціальній мережі "Інстаграм".

"Леся Українка - наш справжній культурний скарб, який об'єднує українців з кожного куточку світу.

Приєднуйся до флешмобу #ЛесяУкраїнка150імен #ЛесяУкраїнка150років

Читай, записуй, викладай!" — йде мова у підписі до посту.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

З цього тексту випливає, що Кошовий став учасник акції до ювілею поетеси — у звичній для сьогодення манері, відомі громадяни вирішили записати на відео те, як вони читають її вірші.

Варто зазначити, що поетична творчість — лише одна з багатьох граней різнобічно обдарованої особистості Лесі Українки. Можна навіть піддати критиці те, що у ювілей українські селебріті зупинилися саме на цьому найбільш очевидному аспекті її доробку.

Вірш "Contra spem spero!" посідає особливе місце у спадщині поетеси через те, що він став її своєрідним життєвим кредо. Жінка мала усе життя боротися з тяжкою хворобою і протистояти ній у всіх сферах своєї діяльності.

Нагадаємо, що Леся Українка заграла новими фарбами в 21 столітті.

Як повідомляв портал Знай.uа, журналіст і ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич показав, що готували для Лесі Українки.

Також Знай.uа писав, що Українські школярі осучаснили Лесю Українку: тепер читає реп.