Адам Дарскі - музикант, який більш відомий під псевдонімом "Нергал", соліст польської екстремальної метал-групи Behemoth - був засуджений за образу релігійних почуттів. Суд у Варшаві зобов'язав його заплатити штраф у розмірі 15 тисяч злотих, а також судові витрати в розмірі близько 3500 злотих.

Але чоловікові все ж вдалося оскаржити рішення, адже має на це право. Тому справу буде передано в повний судовий розгляд. Згодом, якщо його визнають винним за образу релігійних почуттів, може бути передбачено тюремне ув'язнення терміном до двох років.

Адам Дарскі раніше публікував зображення в соціальній мережі, де був відображений відбиток стопи на зображенні Діви Марії.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"В ході розгляду були допитані потерпілі сторони, і вони чітко заявили, що їх релігійні почуття ображені", - заявила прес-секретар районної прокуратури Варшави Олександра Скшиніарц.

Прокуратура також проконсультувалася з експертом у галузі релігієзнавства, "думка якого однозначно вказує на те, що наступ черевиком на зображення Богородиці є образою релігійних почуттів", - додала Скшиніарц.

Нагадаємо, зірці TikTok загрожує кримінальний термін-пранк зайшов занадто далеко

Як повідомляв "Знай.ua", штраф за богохульство став реальністю: що світить "чорноротим" парафіянам

Знай.ua писав, У Харкові сім'я канібалів обгризла поліцейського: від подробиць здригнувся навіть суд