Станом на кінець лютого 2021 року в семи українських областях спостерігається погіршення ситуації із зараженням на коронавірусну інфекцію covid-19. Ті регіони, які зараз знаходяться в "помаранчевій" зоні, найближчим часом вони можуть потрапити до "червоної".

Про це стало відомо завдяки повідомленню головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка в мережі Facebook.

Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Медики, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

За словами Ляшка, нестабільна епідемічна ситуація спостерігається на території Тернопільщини, Житомирщини, Донецької, Луганської, Вінницької, а також Запорізької та Закарпатської областей.

Якщо за три дні до лікарень цих регіонів пацієнти з COVID-19 потраплятимуть у розрахунку понад 60 осіб на 100 000 населення, а коефіцієнт виявлених хворих за тиждень перевищить 20%, то МОЗ оголосить їх "червоною" зоною.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Публікація Віктора Ляшка, скріншот: Facebook
Публікація Віктора Ляшка, скріншот: Facebook

Загалом, як стверджує Ляшко, за останні тижні в Україні в цілому спостерігається збільшення кількості коронавірусних хворих. Пацієнтів частіше госпіталізують, ніж виписують з медустанов.

Гострою ситуація залишається в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Чернівці потрапили до "червоної" зони лише на останньому засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС.

Раніше повідомляли, "червоних" франківчан закликають "спілкуватися" з Богом онлайн: "Поставтеся з розумінням".

Як повідомляв Знай.uа, українців відправили до січневого локдауну: які обмеження почнуть діяти вже 1 березня.

Знай.uа писав, "Укрзалізниця" розповіла, що робити українцям з квитками до "червоної зони": "Сідайте і їдьте".