Найцікавіші подробиці спливли після того, як ринок «Столичний» в Києві перейшов в руки законної адміністрації. Виявляється, попереднє керівництво ринку на чолі з членом так званого «Єнакіївського угруповання» Рустемом Абдукадировим, яке захопило його в протизаконний спосіб, насправді використовувало «Столичний» в якості ширми для ведення антиукраїнської діяльності.

Про це повідомило інформоване джерело в правоохоронних органах порталу from.ua

Рустем Абдукадиров, ексдиректор ринку " Столичний»
Рустем Абдукадиров, ексдиректор ринку " Столичний»

Після того, як 3 червня приміщення ринку були звільнені від «єнакіївських», виявилося, що ринок збирав кеш, який потім переправлявся в ДНР Армену Саркісяну («Горлівському»). У приміщеннях також були знайдені конверти з грошима, в тому числі – з російськими рублями, а також записи чорної бухгалтерії — списки, кому і скільки переправлялося грошей, отриманих з ринку.

Що цікаво, і тут не обійшлося без крадіжки. Частину грошей, віджатих у орендарів "Столичного«, Рустем Абдукадиров» крисил" і купив собі на день народження Порш Карерра 4 (держ номер КА1111НО) за 200 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Порш Рустема Абдукадирова, куплений за 200 тисяч доларів
Порш Рустема Абдукадирова, куплений за 200 тисяч доларів

Крім цього була в приміщеннях ринку була виявлена різна рекламна продукція, в тому числі – прапори і листівки, призначені для пропаганди ДНР. Всього було знайдено близько 200 прапорів так званої «Донецької народної республіки» і близько 5000 листівок з пропагандою ДНР.

За даними джерел, головними замовниками цієї антиукраїнської пропаганди безпосередньо виступали Рустем Абдукадиров (самопроголошений «директор» ринку»), а також його подільник Дмитро Долгушевський.

На даний момент відомо, що вся вилучена продукція буде передана в Службу безпеки України для встановлення всіх причетних до державної зради і фінансування сепаратизму.

Джерела на ринку також повідомили, що орендарям погрожували розбірками у разі несплати грошей.

Виконавцем фізичного тиску на орендарів займався Микола Сеніченко (у кримінальних колах відомий, як «Коля боротьба» або «Коля зламане вухо»). Він, зокрема, побив двох орендарів ринку, які не погоджувалися платити в обхід офіційної каси. Сьогодні вони перебувають у стані середньої тяжкості, про що заведені кримінальні справи.

Що стосується ситуації на ринку «Столичний», то на даний момент вона стабілізована, поліція охороняє приміщення, на території вимаганням ніхто не займається і ринок працює в звичайному режимі.

Нагадаємо, що про Рустем Абдукадиров не раз потрапляв у поле зору ЗМІ та правоохоронних органів. Його вважають» смотрящим«по Києву в інтересах Армена Саркісяна (»Горлівського") який є керівником Федерації боксу ДНР і знаходиться міжнародному розшуку.

Картка розшуку Армена Саркісяна, сайт МВС України
Картка розшуку Армена Саркісяна, сайт МВС України