Оптова ціна на електроенергію опустилася до історичного мінімуму 37,7 коп/кВт.годину, свідчать дані "Оператора ринку".

Причиною аномального обвалу цін стали махінації трейдерів, що спеціалізуються на перепродажі електроенергії державних АЕС, стверджують державна компанія «Центренерго» і приватна ДТЕК.

Напередодні регулятор НКРЕКП, випустив заяву, в якій несподівано засудив рішення ТЕС і АЕС, відмовитися від продажу електроенергії трейдерам-посередникам і перейти на прямі контракти зі споживачами.

Нагадаємо, через махінації трейдерів, які учасники ринку пов'язують з керівництвом НКРЕКП, оптові ціни впали до рівня в 2-3 рази нижче собівартості АЕС.

Наприкінці травня Міненерго офіційно просило НКРЕКП припинити махінації, однак комісія відмовилася це робити, звинувативши керівництво Державного "Енергоатому" в неефективності і непрофесіоналізмі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще