Україна має великий потенціал для мобілізації своїх громадян для служби, адже близько 5 мільйонів осіб можуть бути призвані.

З цієї кількості, приблизно 2,5 мільйона вже висловили готовність захищати свою країну в армії, якщо це буде необхідно. Таку інформацію дав Іван Тимочко, керівник ради резервістів, підкреслюючи, що ці дані важливі для розуміння можливостей оборони України.

мобрезерв/ фото: з інтернету

Тимочко також зазначив, що з урахуванням того, що один мільйон громадян уже служать в армії, Україна має ще багато потенціалу для збільшення своїх збройних сил. Це показує, що країна може ефективно захищатися і спростовує побоювання про те, що мобілізація 500 тисяч людей могла б стати проблемою.

До початку повномасштабної війни в Україні жило майже 10,5 мільйона чоловіків призовного віку, не враховуючи тих, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тож, незважаючи на всі виклики, країна має значний ресурс для мобілізації, що є важливим для забезпечення національної безпеки та оборони.

Військові / фото: скріншот Youtube
Військові / фото: скріншот Youtube

Після початку війни багато чоловіків з України поїхали жити в інші країни Європи. Всього їх – 812 тисяч, і їм від 18 до 64 років.

Але серед них є і ті, хто старші 60 років, молоді люди, яким ще не виповнилося 18, і ті, кого не можна взяти в армію за різними причинами. Деякі з цих людей виїхали через Росію, з тих місць, де зараз воюють.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua нові зміни в наборі до ЗСУ торкнуться кожного

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, отримали повістку у подорожі чи відрядженні? Що треба зробити