На Полтавщині завдяки наполегливій роботі представників благодійного фонду "Право на захист" 35-річний уродженець Луганської області, який ніколи не мав жодних документів, вперше отримав паспорт громадянина України...

Цю непросту історію розповіла адвокат Вікторія Шарова. Як з'ясувалося, чоловік, котрий досі не мав ні свідоцтва про народження, ні паспорта, звернувся за допомогою до благодійників ще 2021 року. Спочатку фахівці фонду встановили факт його постійного проживання на території України, а потім почали збирати відомості про нього на 1991 рік – рік проголошення незалежності нашої держави.

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

"У чоловіка є ромське коріння. Його батьки мали складне життя, тому вчасно не оформили документів для дітей. Він дуже хороший тракторист, майстер своєї справи. А коли у дорослому віці звернувся за виготовленням паспорта у нього виникли проблеми з його оформленням, оскільки законодавство передбачає проходження процедури встановлення особи після досягнення 18 років", - заявляє адвокат.

Виявляється, у 16-річному віці чоловік не зміг оформити документи через складні сімейні обставини.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Оформлення паспорту. Фото: скрін youtube
Оформлення паспорту. Фото: скрін youtube

У результаті вдалося відновити його свідоцтво про народження, зібрати документи, що підтверджують. Взяти виписку про його навчання у школі, знайти сусідів, які у суді засвідчили його особу та місце проживання в Україні у підлітковому віці. З усіма цими документами юристи звернулися до міграційної служби.

Щасливий фінал цієї історії настав у березні, коли чоловік уперше у своєму житті отримав паспорт громадянина України.

Нагадаємо, "це дно...": український астролог озвучив тривожний прогноз на закінчення війни

Як повідомляв "Знай.ua", позичив другу гроші, а той зник: як може врятувати один папірець

Знай.uа писав, гроші за навчання можна повернути: прийом, до якого податкова не буде претензій