Наталія Гуменюк, керівниця об'єднаного прес-центру оперативного командування "Південь", повідомила про підготовку російських військ до можливих нових ударів.

Ворог активізував свої морські сили, вивівши на бойове чергування ракетоносії, зокрема підводні, з яких здійснити ракетний удар значно складніше виявити.

"Учора ввечері ворог вивів морські ракетоносії на бойове чергування, до того ж підводні, з яких виявити пуски ракет складніше. Все це може свідчити про підготовку майбутніх атак," - зазначила Гуменюк.

Вона також зауважила, що останнім часом фіксується збільшена активність російських розвідувальних безпілотників, що може вказувати на детальне вивчення потенційних цілей для атак.

наслідки ракетного удару по Запоріжжю 22 травня 2024 року
наслідки ракетного удару по Запоріжжю 22 травня 2024 року

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тим часом, терористичні війська 22 березня завдали масового ракетного удару по Україні.

Харків. 15 ударів по енергосистемі: практично блекаут у місті, проблеми з інтернетом, водою та теплом. Прильоти в області.

Запоріжжя. 12 ракетних ударів. Є пошкодження об'єктів інфраструктури. 7 будинків зруйновано повністю, 35 — пошкоджено. Є постраждалі. Дорогу в районі ДніпроГЕС перекрито.

Одеса. Робота ППО в місті, прильоти в області.

Дніпро. Робота ППО, проблеми зі світлом. Були вибухи у Кривому Розі, там запроваджено графіки аварійних відключень.

Київ та область. Робота ППО.

Вінниця. Є влучення в об'єкт інфраструктури.

Вибухи також пролунали у Хмельницькій, Івано-Франківській та Миколаївській областях.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що це – наймасштабніша атака на енергетику України за останній час.