Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відхилив правки "щодо бронювання військовозобов'язаних, які отримують певну зарплату та сплачують податки". Йде мова про вже скандальні "35 000 грн" зарплати за відстрочку від мобілізації.

Про це стало відомо завдяки коментарю народного депутата від "Слуги народу", члена профільного комітету Ігоря Копитіна для одного з українських телеканалів.

Відомо, що обговорення відбулося 25 березня, як раніше повідомляв Юрій Здебський із оборонного комітету.

Мобілізація
Мобілізація

За словами Копитіна, були окремі пропозиції щодо бронювання осіб, які отримують певну зарплату та сплачують податки, але вони були відхилені "навіть без обговорення".

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Метою законопроекту є встановлення соціально справедливої ​​мобілізації. Фактичною суттю таких поправок став би принцип "війна для бідних". А це неприпустимо!" - наголосив нардеп.

Копитін зазначив, що у комітеті відбувається попередній розгляд.

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

"Можливо, у сесійній залі Верховної Ради під час другого читання автори цих поправок зможуть ініціювати їхній облік", - додав він.

Також розповімо, що 25 березня голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що економічне бронювання від мобілізації принесе бюджету 200 млрд. грн. на рік.

Нагадаємо, кого до армії точно не заберуть: назвали вразливу категорію.

Раніше повідомлялося, "Податкові колектори" вже взялися до роботи: новий проект дозволяє вибивати борги з кожного.

Також, командувач Сухопутних військ вступився за ТЦК: "Стало прийнятним ставитися як до ворогів і називати "людоловами".