Адвокат Сімутін поділився дивовижною історією про те, як мобілізаційні служби, зіштовхуючись із нестачею людей на фронті через військові дії, вдаються до витончених методів, щоб знайти військовозобов'язаних чоловіків та вручити їм повістки.

Ця історія почалася з того, що чоловіка раптово запросили до місцевого відділення поліції. Йому повідомили, що його мобільний номер було помічено у зоні скоєння злочину, і його терміново потрібно допитати.

Поліційний відділок, скріншот із відео
Поліційний відділок, скріншот із відео

Чоловік, схвильований і трохи наляканий, був запрошений, адже це справді був дзвінок з поліції.

Коли він прибув у дільницю, його зустріли з повагою, але замість прямого допиту його почали розважати.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Виявилося, що це було частиною хитромудрого плану ТЦК. Чоловік фігурував у базі даних військово-облікового центру (АРМОР), і поліція використала цей факт, щоб залучити його до відділення.

Камери поліції, скріншот: YouTube
Камери поліції, скріншот: YouTube

"(Поліцейські, – ред) видали наступну репліку: «О! Так ви ж є в базі АРМОР!». Що було далі, чи здогадалися? Правильно! Поліцейські викликали представників ТЦК та СП, ті вручили чоловікові повістку і навіть сфотографували його з нею, на кшталт, це доказ вручення, та трохи приголомшеного відпустили додому", – розповідає Симутін.

Враховуючи, що поліція раніше повідомляла про великий обсяг роботи, яка в них вже є, і про те, що вони не можуть приділяти час пошуку тих, хто ухиляється від військової служби, їхня співпраця з ТЦК викликає великий інтерес.

Поліцейський, фото ілюстративне: Facebook поліція Львівської області
Поліцейський, фото ілюстративне: Facebook поліція Львівської області

Що радить адвокат у разі такого "підозрілого" дзвінка?

Він пропонує не даватися на вудку ТЦК і в разі розмови ставити два набори питань.

  1. Перший спрямований на з'ясування всіх подробиць того, що трапилося, щоб виявити протиріччя та нестиковки в їх поясненнях.
  2. Другий – це запит офіційних документів, щоб упевнитись у законності їхніх вимог.

Якщо їх докази залишаться на поверхні, то вони, швидше за все, відмовляться від подальших дій, і постараються знайти викликаного самостійно, якщо потрібно.

"Це унікальний розводняк! Просто найепічніший епік... Будьте обережні і не розмовляйте по телефону з незнайомими дядьками та тітками", – каже Симутін.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що поліція стежитиме за кожним кроком: МВС розповіло про систему відеоспостереження

Вам буде цікаво дізнатися, жителі орендованих квартир у небезпеці: виселення без суду тепер реальність