Афера діє у багатьох містах України. Шахраї під виглядом будівельників дурять довірливих українців.

Шахраї прикидаються будівельниками. Один із них підходить до перехожих на вулиці та розповідає правдоподібну історію про те, що вони нібито викопали якісь древні монети неподалік під час проведення будівельних робіт. І просить подивитися у пошуковику, що це за монети.

Жертва в цей момент ще ні про що не підозрює та вирішує допомогти простому будівельнику. Виявляється, що монети справді давні і в нумізматів вони коштують близько 300 доларів за штуку, будівельник пропонує викупити їх у нього за 100 доларів, пояснюючи це тим, що завтра йому виїжджати за кордон, а прикордонники монети відберуть.

Якщо довірлива людина погоджується на угоду, вони чесно обмінюються грошима і рідкісними монетами. Однак пізніше, коли вже будівельників і слід застудив, виявляється, що у жертви в кишені майстерне підроблення, яке шахраї купують на AliExpress за пару доларів.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Так, аферистів уже не раз бачили у Києві та Львові. Скільки саме людей стали їх жертвами – поки що невідомо.

Нагадаємо, які гривневі купюри підробляють найчастіше: перевірте їх двічі.

Раніше ми повідомляли, що мати кредитний ліміт – лотерея: з рахунків українців викрадають банківські кошти.

Також стало відомо, що прибиральниця з Києва опинилася у "відрядженні" у Львові: як так вийшло.