Ось і настав час цього загадкового явища – ретроградний Меркурій. Якщо вам здається, що все навколо починає йти навперейми, а слова перетворюються на непорозуміння, не поспішайте звинувачувати свої навички спілкування або інших людей. Можливо, це лише астрономічний вплив на наше життя.

То що ж це за дива трапляються з Меркурієм? Відповідь у його русі – він ніби рухається назад. Принаймні так здається нам із Землі.

Ретроградний Меркурій / фото: Freepik
Ретроградний Меркурій / фото: Freepik

Астрологи вважають, що цей час може принести з собою нерозуміння, затримки та різного роду хаос у спілкуванні, плануванні та роботі техніки.

Цього року ретроградний Меркурій припав на період з 1 по 25 квітня.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Що це означає для нас? Наприклад, це поганий момент для підписання важливих документів або початку нових проектів. Натомість ідеальний час для перегляду своїх життєвих планів та роздумів про минулі помилки.

Звісно, ​​науковий підхід до цього явища скептично налаштований. Але багато хто з нас схильний бачити в кожному астрономічному явищі щось надприродне.

Ретроградний Меркурій, планети / фото: Freepik
Ретроградний Меркурій, планети / фото: Freepik

Можливо, ретроградний Меркурій – це не просто випадковий збіг планет, а можливість знайти внутрішню гармонію та краще зрозуміти свої бажання та цілі.

У жодному разі, не варто впадати в паніку. Так, ретроградний Меркурій може приносити свої незручності, але це також час для саморефлексії та перегляду шляхів свого розвитку.

Адже, зрештою, наше життя залежить не від руху планет, а від нашого внутрішнього курсу та вміння адаптуватися до змін.