Головний командувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про необхідність мобілізувати значно менше військових, ніж раніше планувалося.

Це стало можливим після проведення аудиту в армії, який показав, що в силах оборони достатньо військовослужбовців, яких можна відправити на ротацію.

Сирський каже, що в Україні достатньо людей, які готові захищати свою країну як призовників, так і добровольців.

Військові / фото: скріншот Youtube
Військові / фото: скріншот Youtube

Заявлена ​​раніше потреба у мобілізації 450-500 тисяч українців значно знизилася. Це рішення було ухвалено після того, як аудит виявив, що у тилових частинах армії вистачає військових, які ніколи не були на передовій.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Наразі проводиться перегляд чисельності підрозділів, які не брали участь у бойових діях, що дозволить перевести тисячі військовослужбовців із тилу на фронт.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Військово-політичне керівництво країни вирішило змінити підхід до заклику, провести аудит та оголосити про наявність додаткових ресурсів для ротації військових та підтримки фронту.

Олександр Мусієнко, керівник Центру військово-правових досліджень, додав, що технічні пристрої, такі як дрони, дозволяють дистанційно знищувати ворога, що також дозволяє знизити кількість потрібних військових.

Він каже, що тепер може бути достатньо лише 200 тисяч осіб для мобілізації, що значно менше, ніж планувалося раніше.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua можуть роздати повістки навіть захищеним категорія: що треба знати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, жорстке полювання на ухилянців: ТЦК знайшли винних