Як відомо, покупці мріють придбати підтримані автомобілі в Україні саме за ті гроші, які вони реально коштують.

Однак не завжди це вдається. До того ж, часто автолюбителі потрапляють на гачок різних шахраїв, які вміло наживаються на довірливих і недосвідчених покупцях.

Авто, pxтут

Застава чи завдаток

Ніколи не можна залишати завдаток, навіть незважаючи на те, що продавець впевнено переконує, що машина в ідеальному стані, а на низьку вартість впливає певна терміновість у продажу. У 99% подібних випадків покупцю не видно як автомобіля, так і грошей.

Фактичний стан автомобіля

З цим стикаються ще на етапі огляду машини, коли продавець розповідає, що автомобіль у ідеальному стані, а насправді намагається продати мотлох. Щоб цього уникнути, потрібно провести кваліфіковану перевірку авто.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Підробка документів

Найчастіше, таку махінацію проводять із двійниками/викраденими автомобілями, перебиваючи номери кузова та підробляючи документи. Щоб цього уникнути, необхідний огляд ТЗ у сервісному центрі МВС експертом. Цю процедуру слід проводити до укладання договору купівлі-продажу, і навіть до моменту передачі.

Авто, pxтут

Накладений арешт, прострочений кредит, інше невиконання фінансових зобов'язань

Якщо покупець підпише договір купівлі-продажу без нотаріуса, або сервісного центру МВС, попередньо не перевіривши історію МС і в результаті виявлять обтяжливі обставини при постановці на облік, то, швидше за все, автомобіль буде поставлений на штраф майданчик. Щоб цього уникнути, необхідно ретельно перевіряти історію МС, вимагати у продавця підтверджуючих документів про відсутність обтяжливих обставин або укладати угоду у нотаріуса.

Рекомендації:

  • завжди уважно оглядати авто або самостійно, або за участю експерта;
  • замовити експертизу ТЗ експертом у сервісному центрі МВС, до моменту оплати та укладання договору;
  • уважно читати все, що написано у документах.

Слід зазначити, що шахраї завжди винаходять нові методи обману і досить складно передбачити, коли і як покупця можуть "залишити з носом". Слід бути дуже уважним та обережним при купівлі вживаного авто.

Авто, pxтут

Нагадаємо, які гривневі купюри підробляють найчастіше: перевірте їх двічі.

Раніше ми повідомляли, що мати кредитний ліміт – лотерея: з рахунків українців викрадають банківські кошти.