Цьогорічна весна відрізняється аномально теплою погодою, що змушує багатьох задуматися, чи буде травень таким же спекотним.

Втім, завдяки прогнозам синоптиків, заснованих на історичних даних за останні 70 років, можна скласти певне уявлення про те, на яку погоду слід очікувати в останньому місяці весни. За попередніми прогнозами, травень порадує українців стабільними денними температурами повітря понад 20 градусів тепла. Про це повідомляє Meteoprog.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

У першій декаді місяця переважатиме мінлива хмарність, проте буде кілька сонячних та хмарних днів. Вночі температура коливається від +9...+11°C, а вдень очікується +18...+21°C.

У другій декаді травня прогнозується мінлива хмарність із можливими опадами. Крім того, синоптики передбачають чотири хмарні дні. Нічні температури у цей період становитимуть +10...+13°C, а денні - +18...+23°C.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Літо, спека. Фото: скрін youtube
Літо, спека. Фото: скрін youtube

Найтеплішим обіцяє бути третя декада травня. Хоча очікуються періодичні опади та хмарність, температура повітря підвищиться. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть +12...+15°C, а вдень комфортні +21...+24°C.

Звичайно, ці прогнози ґрунтуються на усереднених історичних даних і можуть відрізнятись від реальної погоди. Проте загалом українці зможуть насолодитися справжнім весняним теплом перед настанням літнього сезону.

Погода в Україні, фото: Meteoprog
Погода в Україні, фото: Meteoprog

Нагадаємо, "руйнування за інерцією...": відомий астролог побачив, що чекає на українців вже у травні

Як повідомляв "Знай.uа", ви загробите весь урожай: коли не можна садити картоплю у квітні

Знай.ua писав, пенсію затримають на 2 місяці: кому з пенсіонерів знову доведеться почекати