Раціон нашого харчування дуже впливає на стан здоров’я, тому важливо знати, що треба до нього додавати, а від чого, навпаки, варто відмовитися. Наприклад, варто знати, які продукти харчування здатні підвищити ризик виникнення раку.

Про це розповідає Daily Mail.

Продукти, які підвищують ризик раку

Алкогольні напої

Медики радять прибрати алкоголь зі свого раціону харчування, адже він підвищує ризик розвитку онкології таких органів, як:

Жінкам і людям після 65 років можна максимум один напій алкоголю на день, а чоловіків – не більше двох алкогольних напоїв на день.

Алкоголь, фото - Getty Images
Алкоголь, фото - Getty Images

Червоне м'ясо

Фахівці кажуть, що людина, яка вживає червоне м’ясо, може захворіти на колоректальний рак, а також рак передміхурової та підшлункової залози. До раціону можна додати не більше трьох порцій такого м’яса на тиждень.

Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik
Червоне м`ясо на дошці. Фото: Freepik

Солодка та смажена їжа

Ожиріння або надмірна вага підвищує ризик розвитку 13 видів онкологічних захворювань. Медики не радять вживати такі продукти, як:

  • Печиво

  • Чіпси

  • Фаст-фуд

  • Тістечка

  • Торти

Попри те, що немає прямого зв’язку кондитерських виробів і онкологічних хвороб, медики не радять їх постійно їсти. Адже навіть у невеликій кількості може бути багато калорій, що з часом призведе до виникнення зайвих кілограмів.

Фастфуд, піцца, скріншот відео
Фастфуд, піцца, скріншот відео

Нагадаємо, які продукти харчування можуть несподівано вкоротити людині життя.

Як повідомляли раніше, які буденні звички псують якість шкіри обличчя людини.

Як писав "Знай" раніше, які популярні напої здатні призвести до серцевого нападу.