Більшість київських шкіл припинять навчання 28 травня, і проведуть свято останнього дзвоника 31 травня. Але деякі заклади можуть обрати іншу дату.

Згідно із повідомленням заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, останній дзвоник для киян пролунає 31 травня. Цей навчальний рік пройшов у складних умовах, але школи не припиняли навчальний процес і продовжували працювати за звичайним розкладом.

"За рахунок міського бюджету заклади загальної середньої освіти Києва були максимально підготовлені до роботи в нинішніх умовах. Нам вдалось не тільки налагодити інтернет в укриттях, а й забезпечити школам роботу без віялових відключень електроенергії. Також були чітко організовані дистанційне навчання та робота шкіл у другу зміну"зазначив Валентин Мондриївський.

Шкільний дзвоник. Фото з відкритих джерел

Документи про освіти київські школярі отримають за наступним графіком:

Популярні новини зараз
Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

з 31 травня до 7 червня – свідоцтво про здобуття початкової освіти;

з 13 до 19 червня – свідоцтво про здобуття базової середньої освіти;

з 20 до 26 червня – свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти.

Проте, рішення про дату останнього дзвоника в інших регіонах прийматимуть самі школи, зважаючи на різні фактори, такі як місцеві традиції, особливості навчальних програм і потреби учнів та вчителів.

Наприклад, у Черкасах останній дзвоник пролунає 31 травня. У Житомирі навчальний рік триватиме до 6 червня, а у Дніпрі початок канікул запланований на 1 червня. В Луцьку навчання завершиться не пізніше 1 червня. У Миколаєві та Рівному останній дзвоник також пролунає 31 травня. Чернігів теж припинить навчання цього дня.

У Вінниці канікули розпочнуться вже 27 травня, тому останній дзвоник пролунає раніше. У Сумах більшість шкіл завершить навчання 31 травня, але деякі планують зробити це 7 червня. В Харкові також останній дзвоник планують на 31 травня. У Запоріжжі ситуація може бути різною: деякі школи закінчать навчання до 31 травня, а інші - до 7 червня.

Нагадаємо, Виплати на дітей під час війни: українцям розповіли про важливі зміни

Раніше ми розповідали, що Українцям у Польші варто вже задуматися: майбутнє дітей на кону

Також, Підлітки з вейпами у великій небезпеці: що виявили вчені