У чоловіка 58 років на ім'я Леонід, який проживає на Волині, понад шість місяців трималася висока температура, 38 градусів, боліла голова та була сильна слабкість.

Чоловік обстежився у різних клініках України, проходив різноманітні обстеження. Точний діагноз змогли поставити спеціалісти Львівської обласної інфекційної лікарні.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Лікар-інфекціоніст Ірина Пестушко розповіла, що до інфекційної лікарні пацієнт потрапив із високою температурою, бактеріальною інфекцією, сильним головним болем, болем у м'язах, суглобах, зниженням гостроти зору та сильною загальною слабкістю.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"Ми пацієнта ретельно обстежили: зробили рентген, УЗД та інші обстеження, але не побачили жодних причин для такого стану пацієнта. Тоді вирішили зробити пункцію і побачили, що має вірусний менінгоенцефаліт (запалення головного мозку)", — зазначила Пестушко.

Хворому було поставлено діагноз — ураження центральної нервової системи. Йому призначили відповідне лікування. Після курсу лікування температура впала до нормальних показників і під кінець травня 2024 року пацієнта виписали додому.

Укус кліща. Фото: Youtube
Укус кліща. Фото: Youtube

Наслідки укусів кліщів

Укус кліща може спровокувати хворобу Лайма - інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і вражати серце, суглоби, нервову систему та шкірні покриви.

Ризик зараження хворобою Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менший за добу, то ймовірність інфікування досить мала, проте після третьої доби наближається до 100%.

Обробка від кліщів, скріншот: YouTube
Обробка від кліщів, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що 8-річна дівчинка на Львівщині мала затримку у фізичному зростанні через те, що вона ледве могла їсти. Лікарі з дитячої лікарні Святого Миколая у Львові успішно провели операцію, виправивши вроджену аномалію, яка заважала нормальній роботі її шлунково-кишкового тракту.

Нагадаємо, мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина.

Раніше повідомлялося, що молода співачка померла прямо на сцені, спіткнувшись про свою спідницю: глядачами були пенсіонери.

Також, українець застрелився у воїнчині через тиждень після мобілізації – на ВЛК не знайшли проблем із психікою.