За даними синоптиків, на початку червня в Україні очікується надзвичайно спекотний період. Прогнози вказують на те, що 4 червня температура повітря у центральних і південних регіонах країни може піднятися аж до рекордних +34 градусів.

Це означає, що люди в цих областях повинні бути особливо обережними та вживати заходів для запобігання теплового удару та перегріву.

Літня спека. Фото: Youtube
Літня спека. Фото: Youtube

Не менш схоже на зимню казку виглядає прогноз для Криму, Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської, Ніколаївської, Одеської, Дніпропетровської та частково Полтавської областей, де також передбачається спека до +34 градусів. Саме час налаштувати кондиціонери та приховатися від палячого сонця!

У Харківській, Черкаській та Кіровоградській областях ситуація не настільки критична, але і тут градусні коливання від +28 до +31 градуса надзвичайно високі, що потребують пильності.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Літня спека. Фото: Youtube
Літня спека. Фото: Youtube

Сумська область може насолоджуватися трохи більшою прохолодою, але навіть тут варто бути підготовленим до температурних стрибків від +20 до +25 градусів.

На заході та півночі країни, зокрема, у Львівській, Рівненській, Волинській та Житомирській областях, температура збережеться на рівні від +16 до +20 градусів. В Чернівецькій та Тернопільській областях трохи прохолодніше, але і тут можна очікувати спеку до +17 градусів.

Спека в Україні, кадр з відео
Спека в Україні, кадр з відео

Найбільшою прохолодою знаменується Івано-Франківська область та Карпати, де температура повітря може сягати лише +11 до +13 градусів. Це може бути справжнім врятованим для тих, хто не переносить жару, але навіть тут слід бути обережним та залишатися гідра тованим, особливо якщо ви збираєтесь на гірський похід.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію обіцяють по 5 грн за кВт вже з 1 червня

Вам буде цікаво дізнатися українцям підказали, як забезпечити гідне життя стареньким батькам