Керівник "Укргідроенерго" Ігор Сирота попереджає про реальну загрозу енергетичної катастрофи в Україні у зв'язку з обстрілами російськими військами об'єктів енергетичної інфраструктури.

За його словами, нерішучість партнерів України у наданні необхідної допомоги матиме вкрай негативні наслідки вже за місяць-два.

Людина сидить без світла в квартирі
Людина сидить без світла в квартирі

Ситуація значно ускладниться із настанням зимового періоду, попереджає він. Адже відключення електроенергії триватимуть і взимку, проте наслідки будуть набагато гіршими, ніж улітку. Причина - набагато коротший світловий день та холодна погода.

Влітку у нас на добу є 16-17 годин світлого часу. Відповідно лише 8 годин – ранок, вечір та ніч. Але взимку все буде навпаки - світлого часу всього 8 годин, а решта 16 годин - морок і холод.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Енергетики проводять рейди по домівках споживачів: кому загрожують серйозні проблеми Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%
Показати ще

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

Втім, енергетики продовжують працювати цілодобово, постійно відновлюючи пошкодження після ракетних ударів росіян об'єктами інфраструктури. І наскільки важко нам буде, ми дізнаємося лише тоді, коли настане цей період.

Нагадаємо, українцям радять переїжджати: у багатоповерхівках узимку вижити буде складно

Як повідомляв "Знай.ua", навіть зарядити телефон – розкіш: "справедливий" тариф на світ роздягне українців до трусів

Знай.ua писав, як заощадити гроші з новим тарифом на світ: енергетики дали кілька порад