Українка Оля звернулася до священика з питанням, яке багатьом може здатися смішним: чи можна випускати гази в церкві?

Священик Олексій Філюк з Тернополя, відомий своїми роз'ясненнями на платформі TikTok, дав відповідь.

"Христос що каже? Прийдіть до мене струджені і обтяжені, і я заспокою вас. Храм – місце зустрічі з Господом, де ми молимся. Рекомендується споконвічно, відколи світ є, йти до церкви, до храму – натщесерце. Не наїстися бараболь, голубців, запити компотом і ще фруктів наїстися, і тоді йти до церкви... І ні в якому разі не буде спокусою там "гепати" через те, що людина наїлась. До церкви йти натщесерце – в церкві пердіти не можна, через те, що то ненормально. В нас такого не прийнято. Будьте здорові і в церкві не пердіть!"

Введення в храм Богородиці: джерело:YouTube
Введення в храм Богородиці: джерело:YouTube

Він також зазначив, що в Православній церкві не схвалюється їда перед причастям. Це вважається проявом поваги до таїнства.

Популярні новини зараз
Зима буде без світла: тривожний прогноз Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Однак є винятки: наприклад, для хворих та немічних, таких як ті, хто має медичні причини для вживання їжі перед службою, священик може дати дозвіл на причастя.

"У нас, у Православній церкві, їжа перед Причастям не схвалюється. І подумати логічно, людина йде до храму, а перед тим наївся котлет, запив компотом. Тоді люди йдуть до Причастя, а людина десь ганяє, бо її кличе природа. Так погано. «Не на суд, І не на осуд Причащаюсь, але в Життя Вічне»", – говорить Олексій, цитуючи Святе Письмо.

А ми нагадуємо, що дати Яблучного, Горіхового та Медового Спасу змістилися: коли пекти пряники та пироги

Раніше ми писали про те, чи можна відмовитись бути хрещеними дитини: що говорить Православна Церква

Також наш портал розповідав про справжні причини, чому заборонено "цокатися" на поминках.