Наступного тижня спливає 60-денний термін, встановлений новим законом про посилення мобілізації. Цей термін дає військовозобов’язаним громадянам час для оновлення своїх військово-облікових даних. Після 16 липня поліція почне затримувати всіх, хто не встиг надати актуальні відомості до ТЦК.

Це також стосується водіїв транспортних засобів, які ухиляються від мобілізації і перебувають у розшуку. Варто зазначити, що у поліції немає підстав зупиняти автомобіль без причини.

Поліцейські з камерою контроль швидкості
Поліцейські з камерою контроль швидкості

Існує певний перелік причин для зупинки транспортного засобу, який переважно стосується порушення правил дорожнього руху. У таких випадках патрульні можуть перевірити водія за розшуковими базами даних. Якщо виявиться, що водій перебуває у розшуку ТЦК, його можуть одразу ж затримати.

Новий закон також передбачає заходи впливу на водіїв, які порушують мобілізаційні вимоги. До таких заходів належать обмеження на право керування транспортним засобом. Якщо водій порушує це обмеження, йому загрожує повне позбавлення водійських прав.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців
Показати ще

Штрафи, korrespondent
Штрафи, korrespondent

Тому, щоб уникнути проблем з поліцією та військкоматами, важливо вчасно оновити військово-облікові дані і дотримуватись усіх вимог мобілізаційного законодавства.

Нагадаємо, чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно

Раніше ми писали про те, що поліцейські виписали штраф, але після суду не доведеться платити: українці дізналися, як це можливо

Вам буде цікаво дізнатися зупинили за порушення – можуть доставити до ТЦК: нові правила мобілізації