Столиця, як і вся Україна, продовжують страждати через аномальну спеку, яка не тільки створює дискомфорт для мешканців, а й призводить до серйозних проблем зі зберіганням продуктів.

Ситуація посилюється частими відключеннями електроенергії, що ставить під загрозу якість продуктів як у магазинах та супермаркетах, так і на ринках. Через це вийшла тимчасова заборона про продаж яєць, м'яса та молочної продукції на ярмарках.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube
Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Бо лише за останній тиждень кількість випадків харчових отруєнь у Києві зросла майже втричі.

Багато магазинів немає автономних джерел харчування, що призводить до порушення температурного режиму зберігання продуктів. За словами експерта, оптимальна температура для зберігання більшості продуктів має бути в межах від 6 до 8 градусів за Цельсієм.

Популярні новини зараз
Антибіотики більше не допомагають: війна в Україні запустила страшну пандемію, загине багато людей Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Нові правила мобілізації: можна залишитись без водійських документів Скасування пенсій на карту: хто та чому з літніх українців залишиться без виплат
Показати ще

Особливо небезпечними в таких умовах стають, як уже згадувалося раніше, молочні продукти, м'ясо, риба та напівфабрикати. Часте розморожування та повторне заморожування призводить до деформації продуктів і створює ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій.

У зв'язку з цим фахівці рекомендують споживачам бути максимально уважними при купівлі продуктів.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Дуже важливо звертати увагу на зовнішній вигляд товару та умови його зберігання. Торгові приміщення мають бути обладнані термометрами, а власники зобов'язані вести температурні журнали, де фіксується дотримання необхідного режиму зберігання.

Особливу увагу слід звернути на стан морозильних камер та холодильників у магазинах. Якщо ви помітили, що олія чи морозиво деформовані, а м'ясні вироби виглядають обвітреними, краще утриматися від покупки таких товарів.

Нагадаємо, у супермаркетах почали дорожчати молочні продукти: українцям показали нові ціни

Як повідомляв "Знай.ua", слід робити запаси, поки продавці радують цінами: які популярні продукти можна купити чи не за копійки

Знай.ua писав, зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок