Дедалі більше українок, які прагнуть кар’єрного зростання або ж не готові до материнства на даний момент, звертаються до сучасної репродуктології. Замороження яйцеклітин — це спосіб відкласти вагітність, зберігаючи можливість стати матір'ю в майбутньому. Розповідаємо, яка вартість цієї процедури.

Сучасні репродуктивні технології надають жінкам можливість зберігати свої яйцеклітини, щоб скористатися ними пізніше, коли вони будуть готові до народження дитини. Повномасштабна війна в Україні, несприятливі економічні умови та бажання зосередитися на кар’єрі роблять цю процедуру актуальною для багатьох.

Заморожування яйцеклітин. Фото з відкритих джерел

Ембріолог Ольга Малюта в інтерв'ю РБК-Україна розповіла, що попит на цю послугу в Україні зростає.

Вартість замороження яйцеклітин в Україні на даний момент становить близько 80 тисяч гривень. Це включає в себе гормональну стимуляцію, забір яйцеклітин і їх заморозку. Проте важливо пам'ятати, що ціна може варіюватися в залежності від клініки та можливих додаткових послуг, таких як додаткові кріоносії чи попередні медичні обстеження.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"В одній з клінік, з якою я співпрацюю, стандартна ціна становить 50 тисяч гривень, але це не враховує додаткових витрат на кріоносії", — пояснює Малюта.

Замороження яйцеклітин — це складний процес, що потребує високої точності. Лікарі використовують ультразвукові датчики для проведення трансвагінальної пункції яєчників. За допомогою пункційної голки беруть фолікулярну рідину, в якій знаходяться яйцеклітини. Деякі пацієнтки можуть переносити цю процедуру без анестезії, якщо кількість фолікулів невелика.

За словами Малюти, штучне запліднення в Україні стає дедалі поширенішим. У світі з допомогою репродуктивних технологій народжується близько 12 мільйонів дітей щороку. В Україні функціонує близько 80 клінік, які надають такі послуги.

Нагадаємо, Гастрит, залежність і тремор рук - це тільки початок: популярні серед молоді напої вбивають організм

Раніше ми розповідали, що Найдешевші - нирки: скільки коштує трансплантація органів в Україні

Також, Українцям дозволили не платити деякі податки – на чому можна зекономити