Відтепер вручення повісток військовозобов'язаним буде фіксуватися на відео. За словами народного депутата Федора Веніславського, співробітники територіальних центрів комплектування вже отримали достатню кількість бодікамер для фіксації моменту вручення повісток.

Основна мета нововведення – гарантувати дотримання прав громадян і забезпечити прозорість процесу мобілізації. Запис на бодікамерах дозволить уникнути можливих непорозумінь або звинувачень у порушенні закону з боку військових комісарів. Водночас це дає можливість кожному громадянину мати підтвердження того, що його права не були порушені під час вручення повістки.

Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube
Повістки. Мобілізація. Фото скріншот з Youtube

Згідно з новими правилами, українці можуть самостійно фіксувати на відео момент вручення повістки або перевірки документів. Це можна робити за допомогою смартфона чи іншого пристрою, що дозволяє записувати відео. Таким чином, у громадян з'являється додатковий механізм захисту своїх прав.

«Громадянин має право знімати процес, якщо це не заборонено законом», – зазначив Федір Веніславський.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Співробітники ТЦК тепер можуть зупиняти людей на вулиці для перевірки документів і вручення повісток. Якщо військовозобов'язаний підлягає мобілізації, йому можуть виписати повістку прямо на місці. Важливо зазначити, що бланк повістки має бути завчасно підписаним та завіреним печаткою.

Нагадаємо, Штрафують навіть з оновленими даними у "Резерв+": кого чекають величезні суми

Раніше ми розповідали, Як пройти повторний ВЛК: хто має це зробити обов'язково

Також, Кого мобілізують під час отримання відстрочки: документу можна не дочекатися