У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11460, який запропонує чиновникам та депутатам, які працюють над міжнародними грантами, право безперешкодного виїзду за кордон під час їхнього "бронювання".

Що відразу впадає у вічі, так ця назва закону – на думку людей, звучить нескромно іронічно:

"Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо додаткових заходів щодо посилення мотивації та захисту прав військовослужбовців в умовах дії військового стану"

Бійка між депутатами
Бійка між депутатами

Законопроєкт стосується також суддів, прокурорів та інших важливих осіб, які зможуть залишати країну, якщо мають документ про відстрочку від призову.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Мобілізованим оголосили важливе нововведення Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

На даний момент це стосується тих, хто працює на критично важливих підприємствах, але при цьому звичайні громадяни, яким доводиться сидіти в країні через мобілізацію, таки можливостей не мають.

Верховна рада приймає закон
Верховна рада приймає закон

Це викликало невдоволення серед українців, які вважають, що подібні привілеї не повинні бути доступними лише обраним.

Нагадаємо, правосуддя хочуть зробити електронним: як це працюватиме

Раніше ми писали, трійка екс-чиновників розпродала вугілля та залишила українців без світла

Крім того, Знай.ua повідомляв, депутати придумали розпочинати засідання з молитви – бюрократія вимагає духовного втручання