У Харкові розгорілася дискусія щодо нової системи тривог. Міська влада збиралася впровадити її вже восени, але несподівано Харківська обласна адміністрація заявила, що це неможливо.

Депутат міської ради Дмитро Булах різко розкритикував позицію обласного керівництва, назвавши її відмовою вирішувати проблеми та проявом слабкого лідерства.

За словами Булаха, якщо тривога триває 36 годин, як це буває зараз, мешканці починають її ігнорувати, оскільки вона не виконує своєї захисної функції. Це також створює масу незручностей для бізнесу та повсякденного життя, коли банки, магазини та інші установи закриваються.

"Диференційована система тривог – це можливість вмикати тривогу окремо від всієї області. Адже, умовно, на зараз тривога вмикається і коли загроза є Вовчанську (до якого 40 км.), і Ізюму (до якого 100 км.), і самому Харкову. У всіх цих випадках вмикається тривога – закриваються магазини, цнапи, банки тощо. В той же час, якщо тривога триває 36 годин, то інші, кого суворі правила не примушують, на неї просто не звартають уваги", – пише Булах.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

парк ім. Горького у Харкові
парк ім. Горького у Харкові

Міський мер пообіцяв, що систему буде впроваджено, обласна влада заявила, що всі тривоги є небезпечними і потрібно залишити все як є. Булах вважає, що така позиція не відображає справжнього піклування про людей, а скоріше служить виправданням для бездіяльності:

"Як всі це розуміють, тривога довжиною півтори доби – це не тривога, це "галочка". Це "ми ж вас попереджали". Це аби не брати відповідальності та не проявляти ініціативи. Це – погано. Тому така позиція, на мою думку, це вкотре не про турботу про людей, це про турботу про себе, про відмову від вирішення проблем і про відсутність лідерства".

Нагадаємо, росія готує нові обстріли: все майже готове до удару

Раніше ми писали про те, що мер Харкова благає уряд надати місту ППО: "Ми самі на нулі"

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні безкоштовно будуть проводити похорон жертвам збройної агресії рф