Клієнтка звинуватила Приватбанк у кражі своєї "мінімалки": чи поставила вона їх "на місце"

Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Термінал ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Українка розповіла, що ПриватБанк незаконно зняв гроші з її картки. Вона написала скаргу на фінансовому порталі Minfin.com.ua, пояснюючи, що в кінці липня з її рахунку зняли більше грошей, ніж її місячна зарплата за липень. Це перевищення склало більше 14 200 гривень, що викликало у неї обурення. 1 серпня на рахунку клієнтки було 8 700 гривень. Проте з цієї суми ПриватБанк, як стверджує жінка, зняв 3 998 гривень. Вона каже, що банк оформив цю транзакцію не як стягнення за постановою, а як звичайний переказ з картки на картку всередині банку.

Не піддається лікуванню і швидко поширюється: людству загрожує нова смертельна бактерія

проби у лабораторії
проби у лабораторії

Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає про нові небезпечні штами супербактерії Klebsiella pneumoniae (hvKp), які з'явилися у 16 країнах, включно з США. Klebsiella pneumoniae часто живе у природі та в організмах людей і тварин. Звичайні штами цієї бактерії зазвичай викликають інфекції у лікарнях, де люди мають ослаблений імунітет. Але нові штами hvKp є дуже заразними та небезпечними навіть для здорових людей, оскільки можуть викликати серйозні інфекції, які важко лікувати. Раніше ці штами можна було лікувати антибіотиками, але зараз вони стали стійкими до багатьох з них, включно з найсильнішими — карбапенемами. Це означає, що вилікувати інфекції, викликані hvKp, стає все важче.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Українці можуть оплачувати лише половину комуналки — як зекономити і не накопичувати борги взимку

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

З наближенням опалювального сезону багато хто починає хвилюватися про високі рахунки за комунальні послуги. Субсидія може стати гарним рішенням для зниження фінансового навантаження. Держава надає допомогу на оплату комунальних послуг. Вона розраховується для кожної родини окремо, враховуючи кількість людей у домі, їхні доходи та необхідні послуги. За словами Лілії Єрохової, начальниці відділу контролю за нарахуванням житлових субсидій у Запорізькій області, субсидії на опалювальний період автоматично перераховуються для тих, хто вже подав документи. Тобто, якщо ви вже отримуєте субсидію, вам не потрібно подавати нову заяву на зиму.

В Україні скасували мобілізацію молодих хлопців з 18 до 25: але є нюанси

Мобілізовані юнаки до 25 років
Мобілізовані юнаки до 25 років

Верховна Рада розглянула законопроєкт, який забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років до Збройних сил України. Цей законопроєкт, заснований на попередньому документі №11379, розробленому Олексієм Гончаренком, передбачає заборону призову молодих українців, які не пройшли строкову службу або не закінчили військову кафедру. Також він дозволяє звільнення тих, кого вже призвали за попередніми нормами. Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що Комітет з нацбезпеки та оборони підтримав цей законопроєкт, і тепер його повинні розглянути в сесійній залі.

Пенсіонерам готують великий перерахунок пенсій – додадуть тисячі

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, у 2025 році в Україні пропонується збільшити мінімальну пенсію на 229 гривень, досягнувши позначки 2590 гривен. Пропозиція також включає підвищення максимальної пенсії на 2,2 тисяч гривень, що приведе її до рівня 25,9 тисяч гривень. Про це стало відомо завдяки інформації від Нацбанку та ПФУ. Згідно з оновленим макропрогнозом Кабміну, в Україні середня зарплата наступного року перевищить 24,3 тисячі гривень. З урахуванням рівня інфляції, реальні доходи співробітників зростуть на 8,1%.