День присвячений святому Мирону – критському чудотворцю. Інші назви свята: "Мирон", "Ветрогон", "День Стрибога".

Вітри, особливо ті, що смерчі викликають, завжди для людини були явищем таємничим. Наші пращури говорили: "Вітер - Боже дихання. Воно може бути тихим і сильним, добрим і жорстоким".

Вважалося, що сьогоднішній вітер – це подих Всевишнього. Тому йому молилися, щоб позбавив різних бід. Збирали також сьогодні дітей в одній кімнаті зі старими, старші загадували про вітер загадки, а хтось більше вгадає, той отримує солодкий приз. У цьому випадку – пиріжок із ягодами чи пряник.

Ще в Миронов день заведено збирати ожину. Вона має багато корисних властивостей: може вилікувати застуду, знизити жар, використовується як протиблювотний засіб. Ягідку також цінують за смакові якості, тому її їли свіжою та у вигляді джемів, варення, пастили, вина та настоянки. Листя можете посушити і змішати зі смородиновими або суничними. З них можна приготувати цілющі чаї.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Також сьогодні треба випрати білизну хворої людини, посушити її на вітрі, а потім надіти на хвору. Так він позбудеться хвороби і швидко одужає. Якщо ж жінка давно не може завагітніти, то треба сьогодні вийти в чисте поле і підняти поділ спідниці. Вітер повинен обдути ноги. У нього просять допомоги у зачатті. Часто після цього жінка дізнавалася, що вагітна. Звідси і взялася фраза "надуло вітром".

У день Мирона, якщо ви посварилися з кимось, можете «видити образу». Встаньте проти вітру і розкиньте руки убік. Потім усі погані думки підуть і можете піти миритись. Але для цього обов'язково треба обійнятися.

Ще сьогодні проводять змову на покращення фінансового стану. Візьміть дві купюри, згорніть їх у трубочки і підставте вітру, щоб він влітав в отвори. При цьому скажіть: "Вітер у гроші залетів і в них засів. Став жити-живати, і добра додавати. Вітер подує, купюри в мій гаманець додає. Амінь". Гроші розвертати не треба, покладіть їх у потайну кишеню в гаманці та носите 50 днів. Потім можете витратити, але лише на подарунки близьким та рідним. Тоді фінансове становище одразу піде в гору.

Людина, яка тримає гроші в руке
Людина, яка тримає гроші в руці

Що не можна робити 8 серпня

8 серпня, як і в інший день, церква не схвалює і виступає проти лихослів'я, лайки, пліток, злості та заздрощів, жадібності, помсти, розпачу. Забороняється відмовляти у прохачому.

За народними прикметами дня в цей день не варто брати в руки сокиру, косу, молоток - ризик поранитися, а також не слід скаржитися на долю - добре піде з життя.

Триває Успенський піст – до свята Успіння Богородиці 15 серпня. Тим, хто дотримується посту, у цей час не можна їсти продукти тваринного походження.

Нагадаємо, що дати Успенського посту будуть інші: коли починається у 2024 і що не можна їсти у ці дні, заборони.

Раніше ми повідомляли про Медовий, Яблучний та Горіховий Спас 2024: коли відзначатимемо і що означатимуть ці свята.