В Україну прийде нова хвиля спеки. Втім, температурних рекордів, що спостерігалися у липні, не очікується. Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха в ефірі "Громадського радіо".

З 15 серпня в Україні очікується підвищення температурних показників. У вихідні в окремих регіонах країни стовпчики термометрів піднімуться до 35 градусів спеки.

Спека. Фото: скрін youtube
Спека. Фото: скрін youtube

"Вже на вихідних у багатьох областях температура повітря може зрости до +30°C і вище. На півдні України може бути до +34..+35°C, тобто температура може наближатися до стану сильної спеки", - прогнозує синоптикиня.

Наталя Птуха наголосила, що нова хвиля спеки, швидше за все, не буде такою виснажливою, як у липні. Тривалість дня скорочується, через що додається час на охолодження повітря. Також вона додала, що у північних областях та інших регіонах сильної спеки не очікується.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Спекотна погода, скріншот
Спекотна погода, скріншот

Синоптикиня порадила не довіряти прогнозам погоди на 10 днів та більше. Найбільш точний прогноз можуть дати не більше ніж на 5 днів вперед.

У липні 2024 року були встановлені нові температурні рекорди. В окремих регіонах денна температура повітря сягала 39 градусів вище нуля.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чи завжди тепер літо буде таким "пекельним": кліматолог дала прогноз.

Також наш портал інформував, що літо продовжиться у вересні: які погодні аномалії готує осінь.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, що клімат на планеті повністю зміниться вже через 10 років — де може настати новий льодовиковий період.