Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. З'явилася інформація, що в Україні до 5 років позбавлення волі засуджено солдата-контрактника, який з 2022-го до 2024 року переховувався від служби.

На суді чоловік просив його відпустити на фронт. Про це стало відомо завдяки інформації із вироку Заводського районного суду міста Запоріжжя.

Рішення суду
Рішення суду

За даними суду, чоловік 5 березня 2022 року залишив військову частину. У травні 2024 року він добровільно прийшов до військової служби правопорядку.

На суді контрактник вину свою вину визнав. Він пояснив, що "у грудні 2021 року він спочатку проходив термінову військову службу, а потім підписав контракт на проходження військової служби. Після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України було направлено до зони активних бойових дій. Злякавшись за своє життя, самовільно залишив місце дислокації військової частини. Не бажаючи надалі ховатися, 29.05.2024 року добровільно з'явився у військову службу правопорядку". Чоловік наголосив, що готовий повернутися на службу.

Популярні новини зараз
В Україні створять аналог ТЦК: черг у військкоматі більше не буде Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб
Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Суд проаналізував матеріали справи та визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 408 ККУ та засудив до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, штрафи від ТЦК: кому і коли можна не віддавати борги.

Раніше повідомлялося, плану немає, тільки "змагання": у ТЦК зізналися, які марки авто найчастіше "стопають".

Також, українцям призовного віку вигадали нове правило.