В Україні триває війна і багато бійців ризикують життям і зазнають серйозних поранень. Але навіть після таких випробувань не завжди вдається отримати заслужену допомогу від держави. Один із таких військових поділився своєю непростою історією у відео на Telegram-каналі, і те, що він розповів, викликає шок і здивування.

Цей боєць уже два роки чекає на виплати, але так і не отримав ні копійки. Після того, як його поранили на передовій, минуло шість місяців, перш ніж він зміг пройти ВЛК. Ще 11 місяців слідчі розбиралися, як він отримав травму.

Постраждалий військовий / фото: скриншот Telegram
Постраждалий військовий / фото: скриншот Telegram

В результаті в документах написали, що рану було отримано "в частині під час проходження військової служби", а не в бою, що насправді не так. Весь цей час військовий лікувався власним коштом:

"Мене на другий місяць вивели за штат і платили 654 грн".

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Він розповів, що після поранення у нього були серйозні травми: перебиті ноги, дірка у хребті та безліч уламків

"Мене привезли до Києва, Олександрівську лікарню, я там пролежав 4 місяці – ні**** мені там не робили, робили уколи. Я звідти поїхав 50 кг вагою."

Після цього військовому повідомили, що держава відправить його на лікування до Польщі. Але замість нормального шпиталю, його закрили у психіатричній клініці, бо у військовому шпиталі не знайшлося місць. Боєць зізнається, що в той момент він був на межі розпачу:

"Я приїхав в Польщу і ну, по факту хотів б***ь, застрелитися, аби було чим. Мене привезли в Польщу, закрили в "псіхушку", тому що у військовому госпіталі не було місць, де мене покласти. В палаті просто решітка, ліжко, стіл і "До побачення". Лікаря я не бачив за весь час, що був у Польщі."

Відповідно до законів України, військові, які отримали поранення у бою, мають отримувати грошові компенсації. Сума виплат залежить від ступеня втрати працездатності та може сягати понад мільйон гривень для першої групи інвалідності. Але як показала ця історія, шлях до цих виплат може так і не початися.

Нагадаємо, ми вже виграли війну? Український військовий розповів, як в армії карають за дрібні помилки

Раніше ми писали, військовий обурився життям простих громадян: досі п'ють латте

Крім того, Знай.ua повідомляв, що не пройшов бойову підготовку, а вже відправляють на фронт: як за законом вийти із ситуації